הקמת אתרים דרופל ואיכות המודולים
בפוסט הקודם ראינו כי דרופל מצטיינת בכמות המודולים, ומשאירה את מערכות ניהול התוכן קוד פתוח האחרות, כמו ג'ומלה וורדפרס, הרחק מאחור, גם בכל הנוגע לספקטרום הרחב של היכולות, אותן מכסים המודולים החינמיים שלה. אפרופו
מרוץ החימוש באינטרנט, ניגש כעת לבחון גם את איכות המודולים של דרופל, כפי שהיא משתקפת בשלושה פרמטרים: איכות הקוד, רמת השליטה והכיול של המודולים, ורמת התמיכה בהם.
לקרוא עוד על כמות נגד איכות באינטרנט, גשו לכאן:
הכל כמות.
מודול דרופל - איכות הקוד
הפרמטר הראשון והברור ביותר לקביעת איכות המודול הוא איכות הקוד שבו הוא כתוב. בניגוד לג'ומלה, בה מודולים רבים כתובים בקוד פרוצדורלי רעוע, הגורם לתפקוד לקוי של המודול, או אפילו לקריסת האתר, המודולים של דרופל כתובים בקוד מונחה עצמים משובח.
בניית אתרים בדרופל מבטיחה כי כל מודול אכן יספק את מה שהוא מבטיח.
אם החוויה של ניהול אתר ג'ומלה כוללת
ציפייה מתמדת לקריסת האתר בעקבות כל מודול חדש, ודרך עמוסת תלאות בכל פעם שרוצים להרחיב את הפונקציונליות של האתר (המודול לא עובד, מודולים אחרים פתאום מפסיקים לעבוד, האתר קורס וכד'), הרי שהקמת אתרים דרופל חוסכת מהמשתמש את הברדק הזה.
הקוד האיכותי של מודולי דרופל מבטיח עבודה תקינה ועקבית, עם הרבה (אבל הרבה) פחות בעיות ותסכולים.
אספקט נוסף של איכות הקוד היא מידת התאמתו למודולים האחרים המותקנים. בעיה זו ניכרת גם בפלטפורמת וורדפרס, בה מודולים רבים אינם עולים בקנה אחד עם מודולים אחרים, והקונפליקטים בין המודולים מביאים לקריסת האתר. ג'ומלה, הידועה לשימצה בתחום זה, הופכת כל התקנת מודול נוסף לחוויה מהגיהנום.
הקמת אתרים דרופל, בניגוד לכך, נשענת על מודולים בקוד משובח, שכולם ניזונים מאותן ספריות קוד תקניות, וכך נחסכת מהמשתמש החוויה של ההתמודדות הקשה עם קונפליקטים בקוד.
על היתרונות נוספים שמספקת עמידה בתקנים -
אסכולת הקידום הכמותית.
שורשי ההבדלים
הסיבה להבדל הקיצוני באיכות המודולים בין דרופל לוורדפרס וג'ומלה, היא השוני הבסיסי והיסודי ברמת מערכת הליבה.
הקמת אתרים דרופל (ובמידה מסויימת גם וורדפרס) נשענת על תפיסה מודולרית ונאמנות לתקנים וסטנדרטים מוסכמים של עבודה (
עיצוב אתרים מקודמים).
בתחילת דרכה היתה דרופל מערכת שנועדה למתכנתים. עם הזמן השתנה היעוד שלה, והיא כעת מתאימה להיות מנוהלת גם בידי בעלי אתרים בלי רקע תכנותי, או אפילו טכני, אבל מבנה הליבה שלה, הגישה ומתודולוגיית הפיתוח שלה נשארו גבוהים מאד, ומתאימים לסטנדרטים של פרוייקט תכנות רחב ועמוק. בניגוד לרופל, וורדפרס וג'ומלה התחילו את דרכן כפלטפורמות פשוטות ונטולות יומרה או שאיפות להתרחבות. הליבה של ג'ומלה רצופה בפשרות, ויתורים וקיצורי דרך, שקהילת ג'ומלה משלמת עליהן ביוקר עד עצם היום הזה. כדי לתקן אותן צריך לכתוב את כל הליבה מחדש, ולכן ממשיכים לפתח את ג'ומלה עם פאצ'ים וטלאים שמוסיפים רבדים חדשים של פשרות וויתורים.
מהבחינה הזאת וורדפרס יותר קרובה לדרופל, והרמה של הקוד ומודולריות בפלטפורמה הזאת גבוהה. עם זאת, בגלל הצמיחה הפתאומית של המערכת, והצמיחה הדרסטית בדרישות המשתמשים (וורדפרס התחילה כפלטפורמת בלוגים, וכעת היא שואפת לספק פלטפורמה גם לעוד מגוון פונקציות מתקדמות כולל אתרי ווב 2.0), נוצר פער בין היכולות המקוריות (והקוד שנועד ל,מות בהן) לבין היכולות העכשוויות ברמת הקוד. התנועה של וורדפרס היא "למעלה" – נסיון להתרחב ולהפוך למורכבת יותר. ברור שתנועה כזאת מייצרת יותר קשיים מאשר התנועה "למטה" של דרופל (שהתחילה כפלטפורמה מורכבת, ומאז והולכת ומאפשרת גם יישומים פשוטים יותר). בג'ומלה, אגב, אין כל תנועה. היא פשוט ג'ומלה...
בפוסט הבא נראה את יתרונות הקמת אתרים דרופל באספקט של רמת השליטה שהמערכת נותנת במודולים.

את/ה מוזמן/ת ליצור קשר
ולשמוע איך אפשר לרתום את דרופל לצרכיך, ולהתחיל להרויח ברשת...
