דרופל - בניית אתר בקוד פתוח
מערכות ניהול התוכן המובילות מושתתות כולן על קוד פתוח (עוד על
קוד קנייני וקוד פתוח).
תופעת הקוד הפתוח שינתה כליל את המפה הכלכלית של הרשת, בכך שאיפשרה לקהל הגולשים גישה לתשתית חינמית לפיתוח אתרים. אם בעבר היה קוד אינטרנטי נחלתם הבלעדית של קומץ גיקים חיוורים וממושקפים, הרי כיום יכול כל
גולש גלים שזוף להרים לעצמו אתר מורכב בחינם, גם אם כשרונותיו המנטליים מסתכמים בכתיבת השם שלו על החול עם מקל.
הרי כי כן,
עיצוב אתרים לעסקים מעולם לא היה פשוט יותר.
עיצוב אתרים עתיק
בשנות התשעים ותחילת האלפיים גבו קרטלים של סטודיו לעיצוב אתרים הון עתק על שימוש חוזר בקוד הקנייני הרצוץ שלהם. בניית אתרים היתה חכמת הנסתר עבור הציבור הרחב, והמונופול הזה על הידע אפשר תמחור גבוה מאד עבור מוצרים ירודים.
כניסתו של הקוד הפתוח לשוק שינתה את התמונה.
בראש ובראשונה היא אפשרה לאנשים מהשורה להקים לעצמם אתר בסיסי במאמץ קל וללא השקעה כספית. במקביל, היא אפשרה לציבור רחב של פרילנסרים ומעצבי אתרים להציע מוצרים איכותיים במחירים סבירים, ולהתחרות בקרטל הסטודיו לבניית אתרים, שמצדם נאלצו להוריד מחירים, לפעמים עד כדי עשירית מהתמחור אליו הרגילו את לקוחותיהם חסרי הברירה.
מגמה זו של הורדת מחירים ופיזור הכוח, תרמה רבות להתפתחות האינטרנט, שכן הכניסה יותר ויותר אנשים לרשת, ויצרה צרכים חדשים, שמצידם יצרו פתרונות וטכנולוגיות חדשות.
דרופל - כח עולה
פריחה זו של הרשת, יצרה קרקע פורייה להתפתחות של דרופל, ולהפיכתה ממערכת ניהול תוכן, לסביבת עבודה לפיתוח אינטרנט. סביבה זו היא היפר-מודולרית, מאפשרת להתאים את הביצועים לצרכים ספציפיים מבלי לגעת בקוד המקור, ולגשת לכל המשתנים והפרמטרים המרכיבים אותה, לא רק מהקבצים עצמם, אלא גם מפאנל הניהול והעריכה.
התיעוד המקיף של דרופל, הקיים ברשת בחינם, וסוקר את כל האספקטים של השימוש במערכת, החל מהפשוט ביותר, ועד העריכה המחודשת של קוד המקור, מאפשר לכל אחד למצוא בדרופל את הפתרון שהוא מחפש, ברמה שהוא יכול להבין ולבצע.
לא עוד יאמר ללקוח "אי אפשר", והלקוח ילך הביתה מתוסכל, בלי יכולת לקבל "דעה שנייה". כעת נתון שהכל אפשרי, ואפשר תמיד לעבור לספק שמסוגל... ככה זה בקוד פתוח.
בפוסט הבא נערוך סקירה כללית של דרופל ונתחיל לעסוק ביתרונותיה.

את/ה מוזמן/ת ליצור קשר
ולשמוע איך אפשר לרתום את דרופל לצרכיך, ולהתחיל להרויח ברשת...
