קוד קנייני וקוד פתוח – ישן מפני חדש אפריל 2010 פרקים במאמר:

בניית אתרים שלא סר חינם

היתרון המשמעותי ביותר בבניית אתרים בקוד פתוח, הוא העלות שלהם.
אם בעל האתר מוכן להקדיש את הזמן והמאמץ, הוא יכול גם לבנות אתר חינם לתפארת, לבד, וללא תשלום. אם פעם היה צריך להתחיל ללמוד תכנות מאפס כדי לכתוב בעצמך קוד לאתר, היום אפשר להשען על הידע שנצבר ומתגלם במערכות הקוד הפתוח, וכל מה שצריך ללמוד זה להפעיל את הממשק...

[טוב, האמת היא שזה לא בדיוק נכון. בעתיד אפרסם פוסט המפרט את מהות האשלייה שבמערכות קוד פתוח, ואת המשוכות בפשוטות אך הבלתי עבירות בהן נתקלים אנשים שאינם מתכנתים, המאתגרים את עצמם בהתמודדות עם בניית אתר חינמי]

אבל חדשות טובות - גם אם אין זמן/כח ויש להפקיד את העבודה בידי איש מקצוע, עלויות פיתוח האתר מצטמצמות באופן משמעותי. העלות הגבוהה של פיתוח אתרים, בהנחה שאין מונופול או קרטל של ידע, נגזרת על פי רוב מעלות האחזקה של משרד, על כל המשתמע מכך. בגלל שהקוד הפתוח לא מצריך צוות של עובדים, יכולים גם פרילנסרים לעשות בו שימוש, והדבר מוזיל עלויות עבור הלקוח.

בעלי אתרים רבים בוחרים להתקין את המערכת בעזרת איש מקצוע, ואז להמשיך ולשדרג את האתר בעצמם. כל קומבינציה אפשרית, וכל אחד מוצא את הדרך המתאימה לצרכיו ולתקציבו.

עצמאות

יתרון משמעותי נוסף של הקוד הפתוח הוא העצמאות והגמישות הרבה במעבר מספק לספק.
לא כל מעצב אתרים יעניק לך מוצר/שירות מספקים. התאכזבת ממעצב האתרים שלך? אין בעייה. תמיד אפשר לעבור לספק אחר, בהנחה שגם הוא מכיר את המערכת בה עשה הספק הקודם שימוש (לכן חשוב לבחור מערכות נפוצות וידועות כמו וורדפרס, ג'ומלה או דרופל).

בניגוד למערכות קנייניות, בהן רק החברה שפיתחה את הקוד מכירה אותו ויכולה "להתעסק איתו", ככל שהדבר נוגע לקוד פתוח, יש מאות מתכנתים בסביבת מגוריך שמכירים את המערכת שלך על בוריה... בעל אתר כבר לא לכוד בידי הספק שלו. כבר לא צריך להקים אתר חדש, אם מחליפים ספק. כל הוצאה היא חד פעמית, ואפשר להתבסס עליה גם במהלכים עתידיים.

בפוסט הבא נראה איך שימש הקוד הפתוח בעשור האחרון, כזרז משמעותי בהתפתחות האינטרנט.
עיצוב אתרים וורדפרס
את/ה מוזמן/ת ליצור קשר ולשמוע איך אוכל לעזור לך להגשים את מטרותיך אונליין, באמצעות בניית אתר במערכת קוד פתוח.

עיצוב אתרעיצוב אתרים