החיסרון של לינקים טבעיים
ללינקים הטבעיים חסרון אחד בלבד – טקסט העוגן של הלינק אינו בשליטת בעל האתר המקושר. עיצוב טקסט העוגן, כמו גם הניסוח המדויק של המילים נקבעים בידי נותן הלינק, ללא התחשבות בצרכים של האתר המקושר.
טקסט העוגן הוא הטקסט שעליו יש ללחוץ כדי להפעיל את הקישור, ולהגיע לאתר המקושר.
לטקסט העוגן חשיבות רבה במיקוד הערך של הלינק. ככל שטקסט העוגן קרוב יותר למחרוזת החיפוש הספציפית אותה מעוניינים לקדם (מחרוזת החיפוש עליה מתחרה האתר המקושר. מחרוזות לדוגמא יכולות להיות "עיצוב אתרים" או "מעצב אתרים" וכד'), כך העזרה שהוא מספק בקידום גדולה יותר.
לינקים קנויים הם כמעט תמיד ממוקדים בצורה אופטימלית למחרוזת המבוקשת.
כך תוכלו לראות לינק לאתר העוסק בעיצוב אתרים נושא את טקסט העוגן "עיצוב אתרים" ולא "מאמר מעניין" או "לחץ כאן". לינקים טבעיים לא מתחשבים בצרכי הקידום של האתר המקושר ולכן טקסט העוגן יהיה יותר כללי, או אפילו שרירותי ולא קשור למחרוזת רלוונטית.
עם זאת, גם חסרון זה הולך ומאבד ממשמעותו.
בשנים האחרונות, כחלק ממאמציו של גוגל להילחם בספאם (קידום אתרים אגרסיבי, לינקים קנויים ואופטימיזציית יתר של תכנים), החלו להשתלב באלגוריתם של גוגל פרמטרים שמטרתם להעניש טקסט עוגן אחיד עקבי וממוקד. בגוגל מבינים שאם יש לאתר 100 לינקים באותו טקסט עוגן (סופר ממוקד להתחרות על מחרוזת חיפוש מבוקשת), הסיכויים לכך שלינקים אלו הם טבעיים שואף לאפס. גוגל החלו לתת יותר משקל לוואריאציות בטקסט עוגן, כמו גם להפניות לעמודים פנימיים (בניגוד להפניות הממוקדות רק בעמוד הבית).
נכון שמקדמי אתרים יודעים לשלב תמהיל נכון (פחות או יותר – אף אחד לא יודע בדיוק איך האלגוריתם של גוגל עובד) של טקסטי עוגן בלינקים שהם קונים, אך יש יסוד להאמין שגוגל נמצאים תמיד צעד אחד לפני כולם, גם בגלל התקציב הגדול שלהם, וגם בגלל שהם אלו שיוזמים את השינויים התכופים (ההגנה הטובה ביותר וגו').
החיסרון של לינקים טבעיים, בנוגע למיקוד טקסט העוגן, הולך ומאבד ממשמעותו.
היתרון שבטקסט עוגן מגוון הולך ומעצים. עם זאת יש לקחת בחשבון, שככל הנראה עדיף לשלוט בטקסט העוגן (בטח אם המדובר במקדם מנוסה) – ולכן במחלקה זו יש ללינקים קנויים יתרון מסויים.
מעבר ליתרון יחסי זה, אין ללינקים קנויים כל יתרון אחר. מהצד השני, יש להם מספר חסרונות, בהם נעסוק בפוסט הבא.

את/ה מוזמן/ת ליצור קשר
ולשמוע איך אוכל לעזור לך לחזר אחרי גוגל בהצלחה.
