עיצוב אתרים ומילות מפתח – המרדף אחרי נוסחת הקסם מאי 2009 פרקים במאמר:

בניית אתרים וליניאריזציה

עיצוב אתרים מקודמים וליניאריזציה


כל אתר אינטרנטי מושתת על רובד קוד html שבו שזורים כשתי וערב מעשה חושב טקסטים: מילים ומשפטים. הקוד, המכיל את הטקסט, מורכב אף הוא ממילים ומשפטים, אך בניגוד לטקסט, המיועד לעיניהם של בני אנוש, מוקדש הקוד למתן הוראות ביצוע לדפדפן. בכל מקרה, הכל מילים.

ליניאריזציה היא תהליך ההפשטה של הקוד מכל מה שאינו טקסט, רוצה לומר:
הסרה של כל המילים שייעודן מתן הוראות לדפדפן, ושמירה רק על המילים שייעודן העברת אינפורמציה לגולש האנושי.

תהליך הליניאריזציה מתבצע לפי סדר ההופעה של הטקסט במסמך הקוד, ולא לפי סדר ההופעה של הטקסט על המסך של המשתמש. זוהי נקודה חשובה משום שהשניים לא תמיד חופפים. לדוגמא: במסמכים הכתובים בעברית יש יותר חשיבות לחלק הימני העליון של המסמך.
זהו האיזור אליו נמשכת העין של קורא העברית, ומה שכתוב שם יראה על ידי כל הגולשים. לא כל הגולשים ימשיכו לקרוא את מה שמופיע בצד השמאלי העליון של המסך, ועוד פחות יקראו את מה שמופיע בצד השמאלי התחתון. סדר החשיבות של האיזורים במסמך עברי צריך להיות: ימין-למעלה, שמאל למעלה, ימין למטה, שמאל למטה. אבל זה לא הסדר בו קורא אותו גוגל.

גוגל, כראוי למנעו חיפוש מושתת אנגלית, קורא את הקוד האנגלי משמאל לימין.
בתהליך הליניאריזציה יגיע גוגל קודם כל לטקסט העליון השמאלי, המשני בחשיבותו למסמך העברי. סדר החשיפה של גוגל לטקסט יהיה: שמאל למעלה, ימין למעלה, שמאל למטה, ימין למטה.
גוגל ייחס יותר חשיבות לראשית הטקסט, וכך יוצא שבטקסטים עבריים משתבש סדר העדיפויות הרצוי, ועלולות להקבע מילות מפתח לא מדוייקות.

(הדרך היחידה להמנע מנפילה בפח זה היא השימוש בקוד תקני ובעימוד div , דא עקא, בארצנו עובדים הרוב המכריע של מפתחי האתרים בשיטה המיושנת והזולה של העימוד הטבלאי, שיטה החושפת את האתר לפגעים מפגעים שונים, ושיבוש סדרי העדיפויות בטקסט אינו הגדול בהם... )
עיצוב אתרים וורדפרס
את/ה מוזמן/ת ליצור קשר ולשמוע עוד איך אוכל לעזור לך להשיג עוד לקוחות באמצעות קידום אורגני בגוגל.

עיצוב אתרעיצוב אתרים