למה מה יעשו לי?
בעמודים הקודמים ראינו את מגוון הדרכים המוכרות בהן יכולים מנועי החיפוש לאתר לינקים קנויים. נשאלת השאלה – מהי התגובה של גוגל משעה שאיתר לינק כזה?
ובכן, התגובה הראשונית של גוגל היא שלילת היכולת להעביר כח מהלינקים של האתר המזוהה כמוכר קישורים. ההשלכות הן, למעשה, שלילת הערך למפרסמים של כל הלינקים מהאתר. כך משיגים גוגל את האפקט הראשון – הפסקת ההשפעה השלילית שיש לאתר על תוצאות החיפוש שלהם. תגובה זו היא ודאית, ומיידית ובדרך כלל באים בעקבותיה עוד מהלכים מצד גוגל, שמטרתם לוודא כי האתר האשם לא ימשיך לבחוש בתוצאות החיפוש ולהטות אותן. לצד מהלכים אלו (שיפורטו מיד) עלול גוגל גם לנקוט בצעדים ענישתיים, שעשויים לעכב את האתר בעתיד, או אפילו לשלול ממנו לחלוטין את הלגיטימציה.
רבים בתעשיית קידום האתרים שואלים את עצמם מה היא הסמכות המוסרית של גוגל לנקוט בצעדים ענישתיים כאלה. לדעתי, יש לראות בכך מאמץ הרתעתי, שנועד למנוע מציבור בעלי האתרים אפילו לחשוב על נסיונות להטות את תוצאות החיפוש.
גוגל, כחברה מסחרית, שם לעצמו כמטרה בראש ובראשונה לעשות רווחים כלכליים. הדרך לרווחים אלה היא לספק לגולשים מנוע חיפוש איכותי ואמין. גורמים שמסכנים את האמינות של המנוע, פוגמים בשירות שמציע גוגל לציבור לקוחותיו, ולכן פוגעים במטרה הראשית של החברה. כדי למנוע הישנות של מקרים כאלה, גוגל רשאית להעניש את העבריינים, שמן הסתם גם מספקים מידע פחות איכותי לגולשים.
אחד מהכלים בהם משתמש גוגל הוא העונש האלוגריתמי – הפחתה מכוונת ולאורך זמן של ציון הרלוונטיות של האתר העבריין. העונש האולטימטיבי של גוגל הוא סילוק האתר מתוצאות החיפוש, מה שבדרך כלל גוזר עליו מוות כלכלי.

את/ה מוזמן/ת ליצור קשר
ולשמוע איך אוכל לעזור לך לחזר אחרי גוגל בהצלחה.