הקמת אתר דינמי (עם מערכת CMS)?

בבניית אתר פלאש או אתר HTML נודעת חשיבות מכרעת לשאלה האם להעזר במערכת עריכת תוכן (אתר דינמי, CMS) או להסתפק באתר סטאטי. ברשימה קצרה זו, נשתדל להסביר את היתרונות והחסרונות של כל החלטה, ולפרט את השיקולים לכאן ולכאן.

מערכת עריכת תוכן היא מערכת המספקת ללקוח את האפשרות להוסיף, לשנות ולמחוק תכנים באתר, מבלי להבין בתכנות או באינטרנט. הלקוח יכול להכנס למערכת דרך הדפדפן, לעשות את מה שצריך, ולשמור את השינויים. כל מה שעשה יתבטא באתר.
על היתרונות אין מה לפרט: גמישות מירבית בעריכת התוכן, וחוסר תלות במתכנת ובשעות העבודה המקובלות. ברור שעדיף להיות מסוגל לשנות ולהוסיף תוכן בעצמך.

אבל האם זה באמת קל כמו שזה נשמע?

ישנו מגוון עצום של מערכות עריכת תוכן בשוק, וכולן פחות או יותר אותו דבר. כל המערכות דומות ביסודן לתוכנת WORD המוכרת. הבעיה - להפעיל את המערכות האלו הרבה יותר קשה משזה נראה בהתחלה.
כולנו יודעים כמה קשה להתמודד עם כתיבת עברית במעבד תמלילים כמו WORD. במערכות CMS זה קשה שבעתיים. WORD הוא מוצר של חברה מהגדולות בעולם, ומאות מתכנתים עבדו עליו שעות רבות כדי להביא אותו לשלמות (גם כן שלמות... נראה אתכם כותבים בעברית משולבת באנגלית ומספרים עם – או :... )

מערכות ה-CMS הנפוצות הן מוצר מקומי ומוזנח שלא הושקעו בפיתוחו עשירית מהמשאבים שהשקיעה מיקרוסופט ב-WORD. התוצאה היא שהרבה יותר קשה להגיע לתוצאה הרצוייה במערכות האלו מאשר ב-WORD. לרוב צריך לשבת שעות רבות וללמוד להכיר את התוכנה, לפני שיכולים להשיג את המטרות בזמן סביר.

גם לאיש מקצוע עם נטייה טכנית, שמכיר את המערכת לוקח זמן ניכר להזין לתוכה תכנים.
קל וחומר לאדם שלא זה המקצוע שלו, אין לו נטייה טכנית, והוא חושש מלימוד של יישומים חדשים...
שעת הזנת תכנים עולה כ-20$. בשעה אחת יכול איש מקצוע להזין מספר עמודי A4 של תוכן.
לקוח משלם על מערכת הזנת תכנים ממוצעת כ-500$. חישוב פשוט יראה כי בכסף הזה אפשר להחליף את כל התוכן של אתר ממוצע מספר פעמים, וזה עוד בלי הזמן שלוקח ללמוד את המערכת...

לסיכום, אפשר לומר כי ברוב המקרים, מערכות עריכת תוכן באינטרנט הן פיל לבן.
רק במקרים בהם יש צורך לעדכן תכנים על בסיס יומיומי, יש הגיון כלכלי ברכישת מערכת כזאת.
עיצוב אתרים וורדפרס
את/ה מוזמן/ת ליצור קשר ולשמוע על היתרונות של מערכת הזנת התכנים שלי.

עיצוב אתרעיצוב אתרים